Snelle website is tegenwoordig noodzakelijk

Paginasnelheid speelt een belangrijke rol op internet. Of het nu gaat om een website of een webshop, we willen allemaal goed gevonden worden. Vroeger waren gebruikers geduldig genoeg om lang te wachten tot een webpagina geladen was. Onderzoek heeft uitgewezen dat 53 procent van de bezoekers van mobiele sites ergens anders heen gaat als het langer dan drie seconden duurt om een site te laden.

Mensen zijn niet meer bereid om lange wachttijden te accepteren, vooral omdat het aanbod op Internet natuurlijk enorm is. Uit een recent onderzoek van Amazon bleek dat iedere extra seconde die een website nodig heeft om te laden een bedrijf één procent van zijn inkomsten kan kosten. De prestaties en laadtijd van je website of webshop zijn dus belangrijke factoren in de ranking. In gewone taal: een kortere laadtijd zorgt ervoor dat je hoger in de zoekresultaten van Google (SERP’s) komt. Dus meer bezoekers op jouw website, die ook nog eens langer blijven, wat op zijn beurt het bouncepercentage verbetert (bounce rate is het percentage bezoekers dat op je site land en vertrekt zonder een tweede pagina te bekijken).

Topposities op Google worden daarom altijd ingenomen door snel ladende websites. Google is al lange tijd de meest gebruikte zoekmachine en de eisen van het Google-algoritme vormen dan ook de standaard. Hoe trager de website, hoe kleiner de kans op een toppositie in de ranglijsten. En we weten allemaal dat bijna iedereen alleen klikt op de eerste resultaten voor een zoekopdracht of trefwoord. De laatste jaren is Google ook veel strenger geworden met betrekking tot de technische eisen, als het gaat om het verkrijgen van een goede ranking. Juist websites die vriendelijk en snel zijn op alle verschillende devices krijgen betere rankings. Dus trage websites die nog steeds op HTTP in plaats van HTTPS vertrouwen, maken sowieso geen kans meer in 2022.

Websus kan u ondersteunen bij het optimaliseren van uw website of webshop. Wij kunnen de juiste tools om het maximale rendement uit je website te halen installeren. Optimaliseren alle afbeeldingen op de website voor een minimale laadtijd. En voor meer geavanceerde oplossingen en maatwerk komen we graag in contact met u: we kunnen nog veel meer, maar hebben daarnaast ook een uitgebreid netwerk van specialisten, die ons en u nog verder kunnen helpen.

Neem contact op middels onderstaand contactformulier

[contact-form-7 id=”931″ title=”Contactformulier”]